[Barn]-Det finns både choklad och vaniljglass, det har mamma lärt mig.-Ja, det är så gulligt, min dotter har hittat sig en flickvän, det är så gulligt när de håller hand och bygger sandslott i sandlådan.
-Åh, ja de är verkligen söta tillsammans, åh nu fick hon sig en liten puss också, ta fram kameran, första pussen är ju en stor grej!
-Ja, men precis, Klick, den ska jag rama in och hänga på väggen, kanske göra julkort av också, mormor kommer bli så förtjust.

*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.*+.
Nej, så går det nog inte till, än. Men nu när det är lite lättare för samkönade par att skaffa barn tillsammans (well, kvinnor kommer nog alltid ha lättare än män eftersom det endast behövs lite sperma, ugnen finns ju redan, i dubblett till och med,hehe). Men iaf, nu när det är lite lättare för samkönade par att skaffa barn kommer vi nog se en förändring i hur synen på vad som är "normalt" beteende för barn men det kommer nog ta tid. Men jag hoppas då på en framtid då detta scenario är lika sannolikt som om det vore en flicka och en pojke. En tid då föräldrar frågar sina barn på låg och mellanstadiet redan "Så, finns det något söt pojke eller flicka i din klass?" Det är aldrig för tidigt att ge dem insynen i att det finns alternativ, att veta om alternativet kommer inte att göra dem homosexuella. Kanske kommer det göra att HBTQ-barnen/ungdomarna accepterar sin läggning lättare, och eventuellt snabbare än vad de skulle gjort annars, men jag tvivlar på att kunskapen i sig kan avgöra huruvida en människa får en viss läggning. Det påståendet skulle ju föreslå att det är ett val, som att om barn som aldrig hört talas om homosexuella aldrig skulle kunna bli det, vilket är helt knasigt. Jag tycker att de som arbetar med barn och ungdomar har ett ganska stort ansvar när det gäller just detta eftersom man aldrig vet hur föräldrarna har uppfostrat dem att tänka. Visst det kommer finnas rötägg som säger till sina barn att "Peter för fan, du får väl ta fram ett liggunderlag och ligga på, killar sover INTE skavfötters, det är bögigt, och du vill väl inte att folk ska gå runt och sprida rykten att du och Johan är bögar, va? Fan, ta det som en man, har de ingen madrass så ligger du på golvet, har du förstått!".
Det är som att köpa glass. Du som älskar chokladglass byter väl inte till vanilj bara för att du nyss fick reda på att det fanns ett alternativ? Kanske du är en sådan som inte bryr sig, glass som glass, bara det är sött, (hehe), eller kanske du gillar att blanda lite, vanilj en dag, choklad en annan, men det ska väl få vara okej det med, eller hur?
Eller så har du bestämt dig, du älskar choklad, sen äter du bara chokladglass hela livet, det är också okej, men det är ju faktiskt inget fel på dem som faktiskt bara äter vaniljglass heller. Det samhället vill jag leva i. Där det inte spelar någon roll vilken glass man föredrar, vi är ju alla människor.

/littleQ

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0