Könsbyte i Iran

Dokumentär på Kunskapskanalen- Könsbyte i Iran.
Jag är faktiskt helt chockad.
(Beskrivningen från tv.nu)
Dokumentär. I Iran är det tillåtet att utföra och genomgå könsbytesoperationer medan homosexuella handlingar kan bestraffas hårt enligt islamsk lag. Vi möter läkare på en klinik, men även patienter som önskar bli opererade för att bli kvinnor fullt ut. En film om identitet, traditioner och mänskliga rättigheter.
.
Dokumentären går även 30 September 22.00-22.50 (I morgon, Torsdag) och 2 Oktober 18.00-18.50 (Lördag) för er som vill se den.
.
Vet inte om jag ska gråta när jag märker att vissa av "könsbytarna" byter kön pga att de egentligen är homosexuella, och att homosexualitet är olagligt och dåligt. Alltså byter vissa av den kön endast för att anpassa sig till samhället (som i Iran baseras på, vad kan man säga, Extrem Heteronorm kanske?) = Dåligt, och skulle inte accepteras i Sverige då personen i fråga inte "på riktigt" vill byta kön utan bara skulle göra det för att denne då skulle ses som heterosexuell istället för homosexuell.
.
Eller när jag hör om hur några MtF (Male to Female) inser att de ska anpassa sig efter de kvinnliga reglerna och att de accepterar att de inte kommer ha samma rättigheter som kvinna som de skulle haft som man. Jag vill bara bjuda in alla till Sverige och säga "Kvinnor är lika mycket värda här i Sverige, det jobbar vi mycket för (ja, vissa av oss iaf)".
.
Det var så mycket i den här dokumentären som jag bara ville diskutera med dem om. Jag skulle vilja åka till Iran och hjälpa dem ändra åsikter, men jag skulle förmodligen spärras in (eftersom det var olagligt där med "homosexuella handlingar") fast vem skulle jag göra homosexuella handlingar med där? Aja, de skulle nog spärra in mig för "okvinnligt" beteende istället då. Eller slå ihjäl mig på gatan, ingen skulle nog ingripa. Nej, nu är det nog mina fördomar som kommer in, men trakasserad skulle jag definitivt bli.
Fast å andra sidan, kolla in den här artikeln, homosexuella Hängs ju för tusan! Dödsstraff för homosexualitet med andra ord.
Urdrag från artikeln:
"De vet alla hur det är att leva under en sharialagstiftning som säger att homosexuella kan dömas till döden – och under ett religiöst förtryck som gör dem som tillhör sexuella minoriteter till rättslösa offer för alla som vill förgripa sig på dem."

"Här i Iran har i vart fall de homosexuella inte någon framtid, det är Arsia och hans vänner överens om."

"– För de flesta iranska män innebär drömmen om demokrati att man får supa och gå på horhus. Men det måste väl betyda något mer? Som att samhället accepterar även sådana som oss."
Det är ju sjukt, men jag är glad att de iaf vågar finnas till. :)
/littleQ

Folk som känner så starkt självhat borde gå i terapi.Valet 2010 var ett sorgligt val, det var valet då ett främlingsfientligt parti kom in i riksdagen med 5.7 %. Jag tänkte visa vad Sverigedemokraterna tycker om dig, du som läser min blogg och förmodligen är eller sympatiserar med HBTQ-personer.

"Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall "normaliseras"? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)? Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala. Normalt är det som vi människor är skapta för, det vill säga att kunna få avkomma och föra släktträdet vidare." Björn Söder, Sverigedemokraterna (SD)
Här hittar du artikeln.

Grattis till alla oss HBT(och Q, men varför skulle SD veta någonting om Queers), vi är i deras ögon lika mycket värda som människor som har sex med små barn och oskyldiga djur. Någon som känner sig manad att börja fira genom att hoppa in i gaskammaren på direkten? Get the party started liksom.
.
Nu kanske ni tycker att det är självklart att inga HBTQ-personer röstar på SD. Tyvärr har ni fel.
SD har å andra sidan väldigt stort stöd från HBTQ-personer. Det var ju konstigt. Min fråga är varför?
En av anledningarna kan vara att vissa homosexuella ser muslimer som ett hot eftersom homosexualitet i muslimska länder ibland är olagligt, straffbart och kan kosta dig livet (genom dödsstraff) och att fler muslimer i Sverige skulle innebära att de fick mer inflytande.
.
Ändå har vi fler muslimer i Sverige idag än för 50 år sedan, och i Sverige är homosexualitet:
1. inte olagligt, 2. inte en sjukdom, 3. inte bestraffat med dödsstraff.
Vi har fler muslimer i Sverige idag och ändå så går det framåt för HBTQ-personers rättigheter.
Vi får gifta oss, adoptera, inseminera bland annat. Det är framsteg, med SD ökar risken att vi kommer stå still.
.
Det finns alltså HBTQ-personer som röstar på ett parti som tycker att HBTQ-personer är lika hemska som pedofiler. Beror det på att många HBTQ-personer mår psykiskt dåligt och därmed känner väldigt mycket självhat? Eller för att de inte orkar läsa på vad SD egentligen står för och därmed tror på saker som att muslimer skulle vara orsaken till att folk är homofobiska i Sverige.
Alla invandrare och HBTQ-personer som sympatiserar med Sverigedemokraterna bör gå i terapi för att bearbeta sitt självhat.
/littleQ

Homo/Hetero? Synd, ni är tydligen de enda som får HIV.

Jag studerar på universitetet. Ibland när jag sitter och studerar och läser i min kurslitteratur märker jag hur jag reagerar på vissa saker. Idag läste jag t.ex. att HIV/AIDS kan smittas via bland annat homosexuellt och heterosexuellt sex.. Var ordet sex för vagt och därmed fick sexet en sexuell läggning också? Jag menar, det är bra av dem att inte bara nämna sex mellan homosexuella (för om de hade gjort det skulle det ju vara faktafel), men det känns ändå som att de ändå tryckte på att det är mellan homosexuella HIV sprids. Skulle det inte vara fallet, varför inte bara skriva att HIV sprids vid sex? Sen tänkte jag på alla andra människor som har sex med andra människor men som inte kan kalla det som de 'håller på med' som Homosex eller Heterosex. Alla transexuella som kanske utövar "heterosex" men som själva anser att de håller på med "homosex". Och inte att förglömma alla de som inte vill definiera sig med ett kön, tycker att de står mellan könen med mera. Har de bara "könlöstsex" då eller? För att kunna prata om homosex och heterosex krävs det ju att personerna i fråga är av ett visst kön, eftersom hela grejen med t.ex. heterosex är ju att det är en tjej och en kille liksom, annars är det ju homosex? Eller?!
Nu menar jag inte att alla måste skriva "HIV sprids vid heterosex, homosex, sex för övriga personer som inte anser att de passar inom de könsnormer som finns i samhället" man kan ju skriva sex istället? Eftersom det redan inkluderar alla. Man kan hitta en hel den knasigt om man ids läsa igenom sin kurslitteratur.. ;)
Tjohej!!
/littleQ

Har din son kommit ut som lesbisk eller bög än?

En lesbisk kille och en bögtjej?
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
För några dagar sedan hörde jag några av mina kurskamrater prata om Pride och att de varit ute på krogen. Sen frågar en om det var många från Pride som var ute på krogen den helgen och en tjej förklarar att det varit många lesbiska tjejer där hon varit.
Hrm, tänkte jag, finns det lesbiska killar?
°
Nu tror inte jag att hon menade det så, och egentligen bara underströk det faktum att det var lesbiska där, och att de var tjejer (vilket iofs ordet lesbisk innebär, att det är girl + girl liksom) men inte mer med det. Men tanken väcktes, var inte ordet lesbisk nog starkt tyckte hon? Ville hon att de hon berättade för verkligen skulle skapa sig en bild av två lesbiska, och eftersom alla kanske inte automatiskt har en referensbild på lesbiska så gav hon dem en extra push och la till tjejer för de flesta har nog en bild av hur två tjejer kan se ut, och sen dem tillsammans kan man nog också lista ut.  Det är intressant det där med hur man använder språket för att skapa vissa bilder i andras hjärnor. Det är väl det som skiljer en dålig berättare från en bra? Att man lyckas måla upp en så tydlig bild att personerna i fråga verkligen kan leva sig in i situationen du berättar om. Jag kan tänka mig att om tjejen i själva verket själv var lesbisk och skulle förklara samma scenario skulle hon kanske inte sagt 'tjejer' eftersom hon själv har en så stark bild av vad det innebär (att det är två tjejer och inte något annat). Kanske, kanske inte, det är vad jag tror iaf.
°
Jag kommer ihåg när jag var yngre, gick i mellanstadiet och tjejer i min klass började gå runt och säga att de var bögar för ja, de gillade ju killar och skrattade lite eftersom vi ändå förstod att de egentligen inte alls berättade att de var homosexuella, utan i stället förklarade att de var heterosexuella. Men varför skulle vi inte kunna säga såhär? Att istället för att vara Homo eller Hetero så är man Killgillare eller Tjejgillare?
Liksom att den här killen på bilden ovan är lesbisk för han gillar ju tjejer, och tjejen är bög för hon gillar ju killar (om man nu utgår från att de inte är bi/annat och att de nu identifierar sig som kille/tjej), de verkar ju gilla varandra iaf. Det vore ju något, om hela världen helt plötsligt skulle vara bögar och flator och alla skulle måsta komma ut hela tiden och att det inte vore något som bara en del av befolkningen måste göra. :)
/littleQ

Det är möjligtvis lite olagligt att skjuta dem bakom ladugården.

Jag förstår mig inte riktigt på folk som mannen i den sista rutan, folk som gör skyltar där de klankar ner på andra. Yttrandefrihet i all ära, det måste få finnas, men liksom vad tänker folk med?

-Om vi gör nog många skyltar där det står att Gud hatar homosexuella, att det är onaturligt och att att det är en synd, då måste väl ändå folk börja fatta att det är något sjukt fel med dessa onaturliga HOMOsexuella varelser som själva anser sig vara fullt friska människor. Det är våran plikt som kristna att informera resten av befolkningen att vi gör bäst i att behandla dem som djur, och eftersom det möjligtvis är lite olagligt att skjuta dem bakom ladugården, så kan vi iaf behandla dem som psykiskt sjuka och besatta av demoner och få dem att må så dåligt över deras onaturliga känslor och beteenden att de själva tar livet av sig.

För det är ju precis lösningen: att få alla som inte passar in i samhället att själva ta tag i saken och ta livet av sig, göra samhället en tjänst liksom, som ett ogräs som själv utrotar sig själv när det inser att det råkade dyka upp i en trevlig blomrabatt istället för i skogen någonstans i Pajala där det inte gör någon skada.
Attans vilken otur man kan ha ibland, att man råkade födas och bli just den man är men jag säger ändå att vi har tur, vi som bor i Sverige. Tänk om man bodde i de konservativa delarna av USA...

-Va? Har du blivit skjuten nu igen? Jamie, när ska du lära dig att inte titta på killar sådär när du redan har ett bögrykte? Du får fan skylla dig själv att du blev misshandlad, skjuten i benet och kastad nerför ett tak om du ska hålla på och böga dig sådär! Ska du envisas med att vara bög så får du aldrig berätta det för någon och absolut inte experimentera med killar och för att inte väcka misstankar ska du gifta dig med en tjej också, bara så du vet vad som väntar dig.

Om ni inte förstår vad jag försöker säga med mina mini-scener så skiter jag i det, det är verkligen inte mina egna åsikter, vilket jag hoppas ni alla förstår även om ni tycker det är töntigt. :)

/littleQ
RSS 2.0