We're Here! We're Queer! Get used to it!

Jag märker att jag inte är så väldigt bra på att komma ihåg min lilla blogg. Jag är blott en oerfaren bloggare. Sen är det mycket som händer nu, fina saker och härliga saker. :) Jag är rätt så upptagen med att hålla fjärilarna i magen i styr. Ja, kära bloggläsare, littleQ är förälskad och åter igen i en lovely lady. :) Enligt säkra källor (ladyn själv), är mina känslor besvarade så än en gång kommer jag slungas jag ut i samhället med GAY skrivet i pannan varje gång jag och ladyn öppet kommer visa våra känslor. Skräcken att träffa på den där gamla homofobiska klasskamraten som inte skulle tveka med att skrika skällsord, eller träffa de delar av släkten man inte är ute för ännu, eller träffa en vän som man inte vågat komma ut för ännu. Att träffa puckot till fd. klasskamrat kanske vore obekvämt men inte mycket mer, däremot att träffa någon släkting eller ännu värre, vän, är jobbigare. Just därför att man av en eller annan anledning har valt att inte komma ut för dessa än, och att "tvingas" till att göra det just där i julstressen på stan där man inte kan ha någon djupare samtal känns inte riktigt bra.
Jag antar att det är någonting jag måste jobba med. Rädslan att någon ska se mig hålla handen med en tjej, men det är en process. Det börjar med att man gör det utan att faktiskt egentligen våga det, sen vågar man, sen gör man det länge tills man inte bryr sig längre. För det är ju ändå en viktig grej att göra, hålla handen och på andra sätt visa att man faktiskt gillar den här personen som mer än bara kompisar. Speciellt viktigt blir det ju eftersom folk måste börja ändra hur de ser på saker och ting. En kille och en tjej som går på stan tillsammans kanske automatiskt tas för ett par, två tjejer/killar som går tillsammans på stan tas automatiskt för kompisar. Heteroparet behöver inte hålla handen för att få folk att ändra fördomen att de är ett par, och inte heller behöver de fundera på vilka som eventuellt ser dem och vilka konsekvenser deras handlande kan få. Personer av samma kön som håller handen dock gör att folk lägger märke till det, och det är viktigt för vi måste visa oss att vi finns!
Vi finns här, vi är kära och vi bryr oss inte! Som uttrycket: "We're Here! We're Queer! Get used to it!"
Det blir så otroligt viktigt att våga just eftersom vi måste ändra på folks tankar att det inte finns så många HBTQ-personer, och att det är så ovanligt att se ett par av samma kön gå hand i hand. För att vi i framtiden ska kunna gå hand i hand med vem vi vill i framtiden utan att måsta tänka på vad för kön personen har och för att vi i framtiden inte ska få folk att vända sig om eller ens reagera på vårt handhållande, måste vi våga göra det nu. Nu när samkönat handhållande fortfarande ger blickar, reaktioner på olika sätt och en liten lapp som med orden gay/flata/bög/lebb/sån-där-homosexuell i pannan på oskyldiga små gulliga oheteros som är kära.
Nu hade jag tänkt att återgå till mitt dagdrömmande om min lovely lady, för att sedan träffa henne senare. Livet är underbart! :D
/littleQ

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0